Дослідники вказали, скільки кроків треба робити жінкам після 60 / ua.depositphotos.com

Всі знають про поширену рекомендацію робити 10 000 кроків на день для оптимального здоров’я, але деяким групам, наприклад жінкам старше 60 років, може не знадобитися стільки.

Як пише Fox News, про це свідчить нове дослідження, опубліковане в JAMA Cardiology, яке показало, що жінкам у віці від 63 до 99 років потрібно в середньому лише 3600 кроків на день, щоб знизити ризик серцевої недостатності на 26%.

Дослідники з Університету Буффало в Нью-Йорку спостерігали за 6000 американських жінок віком від 63 до 99 років, збираючи дані про їхню фізичну активність, сидячий час і здоров'я серця. Зазначається, що протягом 7 з половиною років у групі було 407 випадків серцевої недостатності.

Відео дня

Було виявлено, що ризик знижується на 12-17% через кожні 70 хвилин легкої активності (робота по дому, догляд за собою та інші повсякденні завдання) і 30 хвилин активності середньої або інтенсивної інтенсивності (підйом по сходах, робота у дворі, ходьба або біг підтюпцем).

Дослідники зазначають, що ризик серцевої недостатності став "значно нижчим" приблизно на рівні 2500 кроків на день, і знизився на 25-30% на позначці 3600 кроків.

"Регулярні фізичні вправи можуть допомогти покращити стан серцево-судинної системи, покращуючи периферичний кровообіг, покращуючи тонус судин і контролюючи такі супутні захворювання, як високий кров’яний тиск, діабет і гіперхолестеринемія", - кажуть дослідники.

Вони вважають, що в ідеалі жінки похилого віку повинні прагнути до поєднання аеробних і важких вправ на регулярній основі.

Раніше американський фізіолог розповідав, що 5 тисяч кроків на день - це "сидячий спосіб життя". За його словами, користь для здоров'я приноситиме від 7 тисяч кроків на день і більше. 

Вас також можуть зацікавити новини: