
Якщо ви любите хрусткі, свіжі та прості салати, які дійсно зможуть потішити неймовірним смаком, то дозвольте представити вам маленьку перлину зі Східної Європи, яка може стати вашою новою улюбленою стравою - шопський салат.
Ця яскрава і хрустка страва - болгарська класика, і вона набагато більше, ніж просто нарізані овочі, пише Parade.
Що таке шопський салат
Шопський салат готується всього з кількох інгредієнтів: помідори, огірки, смажений або сирий перець, червона цибуля і сирене - сир, що нагадує фету, але більш кремовий і трохи кисліший. Усе це заправляється оливковою олією, іноді додається трохи оцту - і у вас виходить легка, яскрава і насичена смаками страва.
Цей салат був створений ще в 1950-х роках державною туристичною організацією Болгарії, щоб підкреслити якість місцевих продуктів і підтримати розвиток національної кухні. Назва "шопський" походить від регіону Шоплук на заході Болгарії, а колірна гамма салату символізує болгарський прапор: червоний (помідори і перець), зелений (огірки) і білий (сир).
Сьогодні це найвідоміша страва країни - саме її найчастіше першою подають туристам, і болгари з гордістю називають її своїм національним надбанням.
Як приготувати традиційний шопський салат
Вам не потрібні ніякі хитромудрі інструменти - тільки свіжі продукти і гострий ніж. Вам знадобляться такі інгредієнти - нарізані помідори, очищені й нарізані огірки, смажений червоний перець (можна використати консервований), тонко нарізана або дрібно нарізана червона цибуля, оливкова олія extra virgin, червоний винний оцет (за бажанням), сіль із перцем та терте сірено чи якісна фета, а також свіжа петрушка для прикрашання (за бажанням).
У великій мисці змішайте помідори, огірки, перець і цибулю. Полийте олією та оцтом, посоліть, поперчіть і акуратно перемішайте. Зверху щедро посипте сиром - не шкодуйте. Можна прикрасити петрушкою. Подавайте холодним або кімнатної температури.
Інші цікаві рецепти
Раніше УНІАН повідомляв про улюблений рецепт Річарда Гіра. Він складається зі смаженого шотландського лосося зі спагеті з кабачками та пюре із солодкої цибулі.
Крім того, одна шеф-кухарка назвала 4 "золотих правила" для ідеально повітряної яєчні-бовтанки. Додавання невеликої кількості молока до яєць - це поширена техніка, але спробуйте замість цього використовувати воду.