
Почати свій день із тарілки пишної та смачної яєчні-бовтанки - це простий спосіб додати білок до свого раціону. Яйця містять необхідні поживні речовини і довше збережуть відчуття ситості, що може допомогти в підтримці здорового і збалансованого харчування.
Як пише Express, шеф-кухар Тейлор Енн Спенсер поділилася технікою, яка дає змогу приготувати ідеально повітряну яєчню-бовтанку ресторанної якості. Для цього потрібно дотримуватися кількох "золотих правил" і використовувати один секретний інгредієнт.
1. Вода
Додавання невеликої кількості молока в яйця - це поширена техніка, але Тейлор порадила замість цього використовувати воду.
Вона пояснила, що щойно яйця потрапляють на пательню, тепло від пательні негайно перетворює цю воду на пару і допомагає створити пухнасту яєчню-бовтанку. При цьому водянистою яєчня може вийти саме внаслідок додавання молока, оскільки молочні білки готуються з іншою швидкістю, ніж яєчні білки.
2. Сковорода
Для яєчні-бовтанки завжди рекомендується використовувати сковорідку з антипригарним покриттям, але Тейлор зазначає, що слід зважати і на розмір сковорідки. Збита яєчна суміш має вкривати дно сковорідки, не утворюючи занадто товстого або занадто тонкого шару.
Для яєчні з трьох яєць ідеальним розміром буде сковорода діаметром 20 сантиметрів.
3. Нагрівання
Шеф-кухар також наголосила на важливості приготування яєць на середньому вогні для пухнастої яєчні. Це допоможе швидко випарувати воду, яку ви раніше додали, в результаті чого вийде густа маса.
4. Завершальний етап
Завжди слід прибирати яйця зі сковороди, коли вони все ще виглядають трохи вологими, оскільки вони продовжать готуватися після того, як ви їх знімете. Якщо ви почекаєте, поки вони не стануть ідеально готовими на сковороді, вони будуть пересмажені на той час, як ви їх викладете на тарілку, попереджає шеф-кухар.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ніжну яєчню-бовтунью за рецептом Джеймі Олівера.