
Насправді немає неправильного способу нарізати торт, є варіанти домогтися найкращого вигляду шматочків. Про це пише портал Simply Recipes.
З інструментами, які у вас, імовірно, вже є під рукою, і кількома корисними порадами ви легко зможете нарізати торт вдома як професіонал.
За словами кондитерки і чотириразової фіналістки премії Фонду Джеймса Бірда Наташі Пікович, найкраще нарізати торт довгим гострим ножем із щербинами, також відомим як ніж для хліба.
Вона каже, що, акуратно розрізаючи торт зубчастим ножем, ви не зіткнетеся з проблемою здавлювання ніжних шарів торта, як це відбувається з прямим кухарським ножем. Крім зубчастого ножа, ви можете використовувати лопатку для торта або велику вигнуту лопатку, щоб перекласти кожну скибочку на тарілку.
Як правильно нарізати торт
За її словами, якщо ви вважаєте за краще почати з направляючої, перш ніж розрізати торт повністю, зробіть наступне.
"Можна зробити надрізи або акуратно надрізати зовнішню поверхню торта ножем, перш ніж розрізати торт повністю. Завжди ріжте торт домінуючою рукою, а іншою рукою "підтримуйте" або підтримуйте його, особливо якщо торт високий і багатошаровий", - сказала Пікович.
Використовуючи зубчастий ніж, потрібно акуратно пройтися шарами торта, а діставшись до низу, перекласти скибочку на тарілку. Цей самий метод можна використовувати для нарізки багатошарового торта, торта "Бундт" або для подачі торта на деку.
Зазначається, що торти з начинкою природним чином злегка злипаються при розрізанні. Протирання ножа після кожного розрізу допоможе видалити залишки від попереднього.
Пікович радить опустити лезо ножа під гарячу воду і витерти його насухо безпосередньо перед нарізкою для акуратнішого вигляду. Це особливо корисно для тортів із начинкою з джему, сиру або шоколадного торта без борошна.
Чи потрібно охолоджувати торт перед нарізанням
Якої температури має бути торт під час нарізання залежить від типу торта. Пікович каже:
"Деякі торти смачніші охолодженими, наприклад, морквяний торт або червоний оксамит. Смак стає більш вираженим, коли деякі торти нагріваються до кімнатної температури, особливо це стосується тортів на основі масла, таких як фунтовий торт, генуезький або шифоновий".
За її словами, слід пам'ятати, що нарізати торти зі збитими вершками або мусовою начинкою може бути складніше, коли вони тепліші, ніж у холодильнику, але торти з кремовою глазур'ю смачніші за кімнатної температури.
Важливо, що охолодження торта протягом 15-20 хвилин допоможе отримати чистіші скибочки, але це потребуватиме ретельнішого планування часу подачі.
Чому в лезах деяких ножів є отвір
Можливо, ви здивуєтеся, виявивши, що з якоїсь причини прямо в лезі вашого ножа є величезний отвір. Є ймовірність, що у ножа такого отвору немає - це залежить від того, коли і ким він був виготовлений. Вони служать різним цілям, зокрема й найбуденнішим, наприклад, для того, щоб зачепитися великим пальцем за замок або повісити великий тесак. Однак найпоширеніша причина - зниження ваги клинка.