Дієтологи назвали п'ять видів сиру, які найкраще підходять тим, хто стежить за рівнем холестерину, пише eatthis.com.
"Оскільки більшість сирів містять більше насичених жирів і натрію, вони можуть бути не найкращим вибором для тих, хто бореться з високим рівнем холестерину... Високий рівень холестерину не означає, що сир слід виключити з вашого меню", - пише в статті дієтологиня Тобі Амідор.
5 корисних сирів, які можна їсти за високого рівня холестерину
Моцарела. Як зазначив дієтолог Джим Вайт, сир - це приголомшлива добавка до раціону, тому що в ньому є білок, який допомагає нарощувати м'язову масу, а кальцій і вітамін D допомагають нарощувати й підтримувати кістки впродовж усього життя
Сир. За словами дієтолога Аманди Соседа, сир може бути чудовим вибором для здоров'я серцево-судинної системи, оскільки в ньому багато білка і мало жиру. Вона рекомендувала обирати ферментований сир, щоб отримати користь від живих, активних культур для мікробіома кишківника, який, як показують дослідження, пов'язаний зі здоров'ям серця.
Фета. Дієтологиня Леслі порадила обирати сир фета - у ньому лише 25 міліграмів холестерину на унцію та менший вміст насичених жирів (3,5 грама).
Рікотта. Це ще один вид сиру, який порекомендувала Бончі. Рікотта містить "19 міліграмів холестерину на 1/4 склянки і 3 грами насичених жирів.
Тягучий сир (частково знежирена моцарела, чеддер, колбі джек та інші). Дієтологиня Емі Гудсон зазначила, що такий сир слід обирати людям із високим рівнем холестерину.