Ініціює семінар секретаріат омбудсмана / ombudsman.gov.ua

Про це повідомляє Асоціація міст України.

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини ініціює проведення серії навчальних заходів по всій території України, щоб допомогти посадовим особам органів місцевого самоврядування належним чином імплементувати у свою роботу вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Читайте такожАМУ надала Раді про зауваження до законопроекту про органи самоорганізації населенняВідкритість та прозорість влади, яка забезпечується, зокрема, шляхом оприлюднення та надання інформації за запитами, є однією з найважливіших гарантій становлення будь-якого демократичного суспільства. Право на доступ до публічної інформації потребує ефективного механізму контролю за його забезпеченням, яким є Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Відео дня

За підсумками семінару учасники отримають рекомендації, розроблені спільно громадськими експертами та Секретаріатом Уповноваженого Верховної ради України з прав людини, щодо організації доступу до публічної інформації в органі влади, а також практичні навики, які поглиблять розуміння Закону «Про доступ до публічної інформації» та  полегшать виконання його норм.