Кабмін ухвалив рішення про ліквідацію Держекоінспекції / фото УНІАН

Кабінет міністрів ухвалив рішення про ліквідацію Державної екологічної інспекції України, замість якої буде створена Державна природоохоронна служба.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства екології та природних ресурсів, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду.

«Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою як видається на перший погляд. Адже важливо не лише змінити назву, але у першу чергу залучити до роботи людей, які справді вболівають за довкілля та надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення, щоб люди мали змогу належно і в повному обсязі виконувати свої посадові обов’язки, а не боротися з мораторіями на перевірку бізнесу», - цитує прес-служба міністра екології Остапа Семерака.

Відео дня

Міністр також зазначив, що у 2017 році уряд схвалив розроблену Мінекології Концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища. У 2018 році було розроблено і передано до парламенту законопроект про Державну природоохоронну службу, однак він досі не розглядався.

Читайте такожКабмін затвердив Національний план управління відходами до 2030 року

Структурою нової Державної природоохоронної служби передбачено створення міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального і Південно-Східного) і повну ліквідацію 23 територіальних підрозділів Держекоінспекції.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня 2017 року Кабмін затвердив концепцію реформування системи державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, яка передбачає ліквідацію Державної екологічної інспекції та створення нового органу - Державної природоохоронної служби України.

У червні 2016 року Семерак заявив, що одним із пріоритетів діяльності Мінекології є створення нової інтегрованої екологічної інспекції, яка об'єднає в собі всі контролюючі функції міністерства та інших відомств, до кінця 2016 року. Також міністр анонсував оновлення кадрового складу Держекоінспекції, який на сьогодні налічує 2700 осіб.