Слони / REUTERS

Уряд Ботсвани продав першу партію мисливських ліцензій, що дозволяють відстрілювати місцевих слонів.

Читайте такожУ Ботсвані дозволили полювання на слонів

Як повідомляє kommersant з посиланням на BBC, в загальній складності було продано шість ліцензій, кожна з яких дозволяє вбити десять особин, але тільки на контрольованих територіях мисливських». Вартість ліцензії на вбивство кожного слона склала $43 тис.

Відео дня

Ботсвана стала однією з п'яти африканських країн, які скасували в середині минулого року заборону на полювання на слонів і торгівлю слоновою кісткою. Влада Ботсвани, Зімбабве, Замбії, Намібії та Анголи намагаються таким чином скорегувати різко зрослу популяцію слонів, які почали конкурувати з людьми за територію і природні ресурси. Так, у Ботсвані чисельність цих тварин зросла з 55 тис. у 1991 році до нинішніх 130 тис. Всього в Африці зараз мешкають близько 350 тис. слонів.

Влада Ботсвани має намір видати в поточному році ліцензії на відстріл 272 слонів. Ще 500 особин дозволить відстрелити влада Зімбабве, де чисельність слонів становить близько 60 тис. Намібія видала мисливські ліцензії на 90 слонів. Зазначимо, що переможці торгів потім перепродують ліцензії безпосередньо мисливцям, а вартість вбивства одного слона в підсумку може досягати $120 тис.