До гасіння пожеж залучили 1322 людей та 292 одиниць техніки / фото facebook.com/minecoenergy

Станом на 21:00 19 квітня у Чорнобильській зоні відчуження продовжують гасити пожежі на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Так, у зоні відчуження продовжують локалізовувати та гасити 4 осередки поблизу населених пунктів Корогод, Розсоха, Крива Гора та Рудьки.

Відео дня

До гасіння пожеж залучили 1322 людей та 292 одиниць техніки (у тому числі 3 вертольоти). Штаб пожежогасіння ДСНС створив чотири зведені загони, які локалізують наслідки попередніх пожеж.

Читайте такожНа Житомирщині залишилося ліквідувати дві пожежі, нових загорянь немає - Заблоцький

«Вживаються всі можливі заходи щодо максимального пролиття окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків, лісової підстилки та залишків деревини з метою запобігання виникненню пожеж та недопущення нових в районі вищезазначених сіл», — зазначили у відомстві.

Як інформують, загрози об’єкту «Укриття», сховищу радіоактивних відходів та іншим критичним об’єктам інфраструктури зони відчуження немає. Радіаційна ситуація перебуває під контролем, радіаційний фон не перевищує норми.

Нагадаємо, станом на ранок 19 квітня у Чорнобильській зоні відчуження продовжували гасити пожежі на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв.