REUTERS

Як повідомила Комісія з навколишнього середовища мегаполісу, в районі Беніто Хуарес рівень забруднення досяг позначки 155 балів за шкалою від 0 до 200. Тропосферний озон являє загрозу здоров'ю людини і може пошкоджувати рослини, передає ТАСС.

Жителям Мехіко і передмість, особливо тим, хто страждає легеневими або серцево-судинними захворюваннями, було рекомендовано дотримуватися підвищених заходів безпеки і звести до мінімуму перебування під відкритим небом. Примітно, що екологічна ситуація різко погіршилася всього за кілька годин до вступу в силу нових обмежень на використання автомобільного транспорту, мета яких - зробити повітря однієї з найбільших міських агломерацій світу більш чистим.

Читайте такожУ Мехіко через екологічну обстановку обмежено використання приватних автомобілів

Відео дня

З 5 квітня по 30 червня програма, яка забороняє використовувати машини в певний день тижня, буде поширюватися на всі автомобілі, зареєстровані в регіоні, за деякими винятками. Нові правила діятимуть у всіх 16 районах Мехіко і 18 муніципалітетах штату Мехіко, де проживають понад 20 млн осіб. Стежити за їх виконанням будуть понад 3 тис. співробітників правоохоронних органів.

У середині березня в районі Мехіко вперше за 14 років була оголошена екологічна тривога через значне перевищення концентрації шкідливих речовин у повітрі. Розсіюванню забруднення над столицею перешкоджала відсутність вітру і високий атмосферний тиск.