Фото УНИАН

Про це в четвер повідомила газета The Guardian, представивши підсумки урядового розслідування на тлі "дизельного скандалу", в якому опинився замішаний концерн Volkswagen, інформує ТАСС.

Міністерство транспорту Великобританії провело дослідження автомобілів марок Ford, Renault і Vauxhall на відповідність екологічним нормам. Його результатом стало те, що жоден з 37 автомобілів не пройшов тестування на викиди оксидів азоту. Фахівцями було виявлено, що рівень виділення в атмосферу токсичних хімічних сполук значно різниться, коли машина знаходиться в статичному стані в лабораторних умовах і коли рухається.

Читайте такожВбивча природа: як забруднення навколишнього середовища впливає на здоров’я

Відео дня

Видання зазначає, що на відміну від випадку з Volkswagen в даній ситуації ніякі санкції до виробників застосовуватися не будуть, оскільки в їхніх діях не було навмисного наміру.

Volkswagen опинився в центрі "дизельного скандалу" після виявлення на машинах програмного забезпечення, яке дозволяє обійти жорсткі екологічні норми США. Розслідування щодо автогіганта були розпочаті в низці країн Європи і Азії. Як було зазначено в прес-релізі Volkswagen, проблема фальсифікації даних екологічних тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах автомобілів зачіпає до 11 млн машин в всьому світу.