Це вже друга екологічна акція в Бельгії / фото flickr.com/fdecomite

Близько 70 тисяч людей вийшли сьогодні в Брюсселі на демонстрацію на підтримку заходів з боротьби з глобальним потеплінням.

Як повідомляє Deutsche Welle, учасники "Маршу на підтримку клімату" вимагали від влади вжити більш амбітних і соціально-справедливих заходів з обмеження викидів вуглекислого газу в атмосферу. Демонстрація на цю ж тему пройшла в Монсі.

Читайте такожВчені довели, що зміна клімату стала причиною воєн і масової міграції

Відео дня

Це вже друга подібна акція в країні. Перша відбулася в Брюсселі 2 грудня минулого року. Крім того, молоді жителі Бельгії активно беруть участь у міжнародній ініціативі щодо захисту клімату "П'ятниці для майбутнього". Десятки тисяч студентів і школярів з різних країн регулярно беруть участь в цій акції, пропускаючи заняття.

25 січня демонстрація в рамках проекту "П'ятниці для майбутнього" пройшла в Берліні. Школярі, що з'їхалися з усієї Німеччини, школярі пройшли від будівлі міністерства економіки ФРН до відомства федерального канцлера. Багато з них тримали в руках саморобні плакати, що закликають політиків поставитися до кліматичної кризи з усією серйозністю і прийняти рішення, що дозволяють зупинити зміну клімату.

За даними організаторів, в акції брали участь близько 10 тисяч осіб. Поліція повідомила, що учасників було приблизно вдвічі менше.