wikimedia.org

Мова йде про порівняно невелике (приблизно на 2 процентних пункти) підвищення діючих зобов'язань - на початку поточного року президент Барак Обама вже зобов'язався скоротити викиди на 40%.

Як передає "Прайм", зміни торкнуться приблизно 360 тисяч будівель і 650 автомобілів, що належать федеральному уряду США. Будуть впроваджені стандарти економії енергії та розширено застосування відновлюваних джерел енергії.

Читайте такожРФ ризикує не виконати свої зобов'язання щодо скорочення парникових викидів - Greenpeace

Відео дня

Рішення прийнято незадовго до кліматичного саміту ООН у Парижі, на який має намір поїхати президент США Барак Обама. Американський лідер неодноразово заявляв, що зміна клімату - найбільша загроза, що стоїть перед людством.

При цьому президент США може реалізувати лише порівняно вузькі заходи зі скорочення викидів, що стосуються федерального уряду. Для того, щоб поширити подібні стандарти на всю економіку США, потрібна згода Конгресу. Однак республіканці, що контролюють обидві палати конгресу, відмовляються докладати будь-яких зусиль до скорочення викидів, причому багато з них взагалі не вважають, що діяльність людини має якесь відношення до зміни клімату.

Читайте такожГенсек ООН: 155 країн представили свої плани по боротьбі із зміною клімату