До 2050 року лосі можуть повністю зникнути в Україні / REUTERS

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак сподівається, що лося європейського вдасться залишити у Червоній книзі України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав під час брифінгу.

Він нагадав, що 13 грудня Мінприроди подало до Шостого апеляційного адмінсуду апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким було скасовано наказ міністерства про занесення лося європейського до Червоної книги України.

Відео дня

"13 грудня ми оскаржили це рішення, і, сподіваюся, що нам вдасться в судовому порядку довести свою правоту", - сказав Семерак.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2017 року Семерак підписав наказ про внесення лося європейського до Червоної книги, яким, зокрема, було заборонено полювання на цю тварину на території України.

Читайте такожЗоозахисники б'ють на сполох: лосі можуть повністю зникнути з території України до 2050 року

27 листопада 2018 року Окружний адмінсуд Києва за позовом мисливців визнав незаконними накази Мінприроди «Про заборону полювання на лося» та «Про внесення змін до переліку видів тварин, які заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)».

14 грудня у Мінприроди повідомили, що подали до Шостого апеляційного адмінсуду апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким було скасовано наказ міністерства про занесення лося європейського до Червоної книги України.

За даними Семерака, станом на грудень 2018 року популяція лося європейського становила трохи більш як 3 тис. особин.

Зоозахисники заявляють, що до 2050 року лосі можуть повністю зникнути в Україні, якщо їх не внести до Червоної книги.