План вулиці до і після виділення зон для велосипедистів та пішоходів / фото з проекту Strade Aperte

Влада Мілана після карантину збирається виділити близько 35 кілометрів вулиць пішоходам і велосипедистам, щоб скоротити використання автомобілів у місті.

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте такожКоронавірус у світі: карантин допоміг очистити повітря (відео)

Відео дня

У зв'язку з карантином кількість заторів у місті знизилася на 30-75%, а з ними – і рівень забруднення повітря. Влада міста сподівається утримати ці показники і спонукає людей менше використовувати автомобілі.

Згідно з проектом Strade Aperte, в місті прокладуть експериментальні велосипедні доріжки, розширять тротуари, обмежать швидкість на деяких ділянках дороги до 30 кілометрів на годину. До початку травня планують стартувати роботи на головній торговельній вулиці Корсо Буенос-Айрес.

«Ми думаємо, що повинні переосмислити Мілан в цій ситуації. Коли все закінчиться, міста, які захищали економіку, отримають перевагу, і Мілан хоче бути в цій категорії», - сказав заступник мера міста.

Як повідомляв УНІАН, супутникові знімки показують, як падає рівень забруднення в країнах Європи після того, як уряди ввели обмежувальні заходи через коронавірус.