Каховське водосховище сьогодні / фото facebook.com/backandalive

Після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС водосховище критично обміліло. Українські військові зняли за допомогою БпАК "Лелека-100", який зараз має водойма в районі Василівки Запорізької області.

Серію знімків з висоти пташиного польоту публікує фонд "Повернись живим". Він пише, що через російський теракт на ГЕС 6 червня 2023 року місцевість змінилася майже до невпізнання, перетворившись на пустку.

"Раніше тут було Каховське водосховище", – йдеться в підписі до моторошних кадрів.

Відео дня

Понад 2 мільярди доларів прямих збитків та щонайменше $1,5 мільярда втрат для екології внаслідок злочину Росії, а найжахливіше — десятки тисяч зруйнованих доль, біль і страждання для українців і українок, зазначили у фонді.

Росія підірвала Каховську ГЕС 06.06.2023

У ніч на 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. Того ж дня в "Укргідроенерго" повідомили, що підірвану Каховську ГЕС вже неможливо відновити

Гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота заявив, що без урахування підготовчих робіт та часу на деокупацію будівництво нової ГЕС замість зруйнованої російськими окупантами Каховської займе 7 років.

Київська школа економіки разом з Офісом президента, Мінекономіки та Мінрегіонів підрахували шкоду від руйнації Каховської ГЕС: прямі збитки складають щонайменше 2 млрд доларів

Вас також можуть зацікавити новини: