Ілюстрація REUTERS

Україна в січні-лютому 2019 року збільшила товарообіг продукцією агропромислового комплексу з Туреччиною на 28% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 356,6 млн дол., повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на слова в.о. міністра Ольги Трофімцевої.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт аграрної продукції на чверть

У повідомленні сказано, що за два місяці цього року товарообіг продукцією АПК між країнами становив 356,6 млн дол. і зріс на 28% за рахунок збільшення експорту на 18%.

Відео дня

За словами Трофімцевої, Турецька Республіка залишається одним із основних партнерів України в галузі АПК. Зокрема, минулого року Туреччина була на шостому місці серед країн, в які експортується українська агропродовольча продукція і на третьому місці серед країн, з яких Україна її імпортує.

При цьому Трофімцева додала, що в 2018 році товарообіг сільгосппродукції між країнами скоротився на 3,9% порівняно з 2017 роком.

Як повідомляв УНІАН, у січні Туреччина продовжила квоти на імпорт з України великої рогатої худоби, кіз та овець, а також м'ясної продукції з нульовими митними ставками до кінця 2019 року.

За даними Мінагропроду, Україна в 2018 році збільшила зовнішньоторговельний обіг продукцією АПК на 1,7 млрд дол. порівняно з 2017 роком - до 24,3 млрд дол., з яких 18,8 млрд дол. припадає на експорт української сільгосппродукції.