Фото прес-служба

Один з найбільших агрохолдингів Європи «Укрлендфармінг» (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка інвестував близько 1 млн. дол. США в очисні установки власних елеваторних комплексів.

Обсяг інвестицій «Укрлендфармінгу» в обладнання, монтаж та запуск систем очистки власної елеваторної мережі, потужність якої понад 2,6 млн тонн одночасного зберігання зерна, за останні три роки склав близько 1 млн дол. США. Ще 400 тисяч гривень агрохолдинг витратить на екологічні заходи одного з елеваторних комплексів цього року. Серед сучасних систем, якими обладнані елеватори «Укрлендфармінгу», –  аспіраційні, повітроочисні системи, високоякісні фільтри-пиловловлювачі від світових лідерів - компаній Pulsejet та MacProcess.

«У поточному році ми встановлюємо систему пневмосепарування зерна від пилу та плівки квіткової, продуктивністю 200 т/год по зерну кукурудзи, за допомогою комплексної установки ВМЗ -200, на елеваторі ТОВ СП Нива у місті Дубно, вартістю близько 400 тис. грн, - розповів Володимир Сущенко, керівник департаменту зернозберігання та комбікормового виробництва «Укрлендфармінгу». – Дубенський елеваторний комплекс групи компаній «Укрлендфармінг» має потужність 285 тис. тонн одночасного зберігання зерна. Підприємство володіє всіма дозвільними документами на викиди, регулярно проходить перевірки державними органами контролю. Дослідження проб повітря з прилеглих до комплексу територій не виявляють жодних шкідливих домішок, вміст зернового пилу значно менший за граничні допустимі норми. Підприємство продовжує модернізовувати та вдосконалювати системи очистки».

Відео дня

Група компаній «Укрлендфармінг» управляє однією з найпотужніших в Україні мереж елеваторних комплексів, два з яких найбільші в Євразії. "Укрлендфармінг" є одним з лідерів серед українських агропромислових холдингів, який займається вирощуванням зернових та олійних культур, насіння, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL), тваринництвом. До складу компанії входять 17 елеваторів, 11 агровиробничих кластерів, 19 птахофабрик, 3 інкубатори, 10 фабрик з вирощування молодняку, 6 комбікормових заводів, 3 склади тривалого зберігання яєць, завод з переробки яєць "Імперово Фудз", сучасні птахокомплекси "Авіс" і "Чорнобаївське", загальною потужністю 3,5 млрд яєць у рік і поголів'ям в 10,5 млн курей-несучок - найбільшим в Україні в 2018 р. Власником агрохолдингу є бізнесмен Олег Бахматюк.