Россия запрещает ввоз овощей и фруктов из Украины в ручной клади / novayagazeta-ug.ru

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд) з 28 липня забороняє ввезення в РФ рослинницької продукції з України в ручній поклажі, багажі і поштових відправленнях.

«Россільгоспнагляд прийняв рішення про введення з 28 липня 2014 року тимчасових обмежень на ввезення рослинної продукції з України в ручній поклажі, багажі та поштових відправленнях», - сказано в повідомленні відомства.

Читайте такожРФ знову незадоволена якістю української рослинницької продукції

Відео дня

Згідно з повідомленням, заборона буде введена у зв'язку з випадками виявлення карантинних об'єктів в продуктах рослинництва, що ввозяться в ручній поклажі з України, а також небажанням української Державної ветеринарної та фітосанітарної служби проводити переговори на цей рахунок.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Россільгоспнагляд може заборонити перевезення продовольства в ручній поклажі з України через недовіру до роботи Держветфітослужби.

Читайте такожПісля сиру Росії не сподобалося українське пиво, соки і консерви

Як повідомляв УНІАН, поряд з агресією проросійськи налаштованих терористів у східних областях України, Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд з початку року посилили тиск на українських постачальників продуктів харчування. На сьогоднішній день в РФ заборонено ввезення української свинини і продуктів з неї, істотно обмежені поставки молочної продукції, кондитерських виробів, картоплі.