В нашій країні серйозно знизалася вартість капусти / фото ua.depositphotos.com

На сьогодні, 16 травня, українські виробники відвантажують ранню капусту по 45-56 грн/кг, що в середньому на 19% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Ціни на ранню капусту в Україні істотно знизилися за останні кілька днів, повідомили аналітики проекту EastFruit. Учасники ринку вважають зниження цін у цьому сегменті цілком закономірним явищем, адже до продажу вже долучилися практично всі південні регіони країни, також поставки ранньої капусти регулярно здійснюються із Закарпаття.

За даними експертів, сьогодні пропозиція ранньої капусти на ринку країни стрімко зростає, що, попри досить високий попит, і змушує фермерів знижувати ціни на свою продукцію.

Відео дня

Проте, за їхніми підрахунками, в аналогічний період минулого року ранню капусту українські виробники продавали в середньому на 22% дешевше, ніж зараз. Цю ситуацію ключові гравці ринку пов’язують з більш сприятливими погодними умовами минулої весни.

Як змінювалася вартість капусти - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, з початку травня ціна на ранню капусту на українському ринку зростала. Причиною такої цінової тенденції було те, що пропозиція капусти суперранніх сортів скорочувалась, тоді як масові поставки продукції більш пізніх сортів тоді ще не почалися.

Водночас попит на ранню капусту був доволі високим, що давало змогу фермерам підвищувати ціну.

Вас також можуть зацікавити новини: