фото УНІАН

Українські ринки заполонили молодими овочами, покупцям пропонують молоду капусту, огірки, помідори та кабачки з картоплею. Експерт вирішив дізнатися, яку правлять ціну за свіжу городину й був приємно здивований.

Читайте такожЦіни на фрукти і ягоди в Україні піднялися до історичного максимуму

Про це повідомляє ТСН.ua.

Відео дня

"Ціни цьогоріч приємні гаманцю. Найдешевше коштує молода капуста - шість гривень за кілограм, огірки - 25-30, помідори - 60-70, перець близько 60,  кабачки – 20 гривень, молода картопля та морква 20-25 гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це значно дешевше ніж торік.

"Різниця достатньо суттєва. На 30-40% цього річ менша ціна, ніж була на аналогічну дату минулого року", - каже економіст Олег Пензин.

Все тому що попиту на овочі немає. "Є два сегменти попиту: людський - це те, що ви готуєте вдома, а також великий сегмент  попиту громадського харчування - це те, що роблять у ресторанах-кафе", - каже експерт. 

Утім, вони ще не працюють на повну, а тому продуктів закуповують значно менше. Відтак овочів зараз на ринках доволі щедро. Вже до кінця цього місяця ціна на них буде ще нижчою. "Приблизно відсотків 20-30 точно піде вниз вартість", - наголосив  Олег Пензин.