В Україні поступово відновлюють свою роботу ринки / фото УНІАН

В Україні відновили роботу 640 ринків, при цьому 14 ринків припинили діяльність через неналежну підготовку до роботи в умовах карантину.

Читайте такожУ Києві дозволили працювати 29 агропродовольчим ринків (список)

Про це повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відео дня

"Станом на 12 травня 2020 року фахівці Держпродспоживслужби перевірили 640 агропродовольчих ринків, почали свою діяльність – 640 ринків, були не готові до відкриття і закрилися самостійно за ініціативою підприємства – 14, в тому числі по одному в Кіровоградській, Луганській, Львівській областях, 4 – у Харківській та 7 – у Києві", – сказано в повідомленні.

Крім того, з 1 по 12 травня загалом по Україні фахівці видали працівникам ринків 710 приписів та склали 50 протоколів про порушення.

При цьому для прийняття відповідних заходів за виявленими порушеннями в 333 випадках були проінформовані органи місцевої влади та 261 випадку – Національна поліція.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня Кабінет міністрів затвердив санітарні норми, які дозволяють продовольчим ринкам відновити свою діяльність в умовах карантину.

Зокрема, працівники та відвідувачі ринку зобов'язані носити маски або респіратори, а кількість покупців не повинно перевищувати норму: 1 особа на 10 кв. м.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що завдяки цьому рішенню по всій країні зможуть відновити роботу понад 870 ринків.