Держатомрегулювання видало «Енергоатому» відповідний дозвіл / фото bykvu.com

Державна інспекція ядерного регулювання видала Національній атомній енергогенеруючій компанії «Енергоатом» дозвіл на введення в експлуатацію комплексу з переробки радіоактивних відходів на Рівненській АЕС, повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, рішення про видачу окремого дозволу було прийнято на підставі позитивних результатів державної експертизи, документів, що обґрунтовують безпеку впровадження заявленого виду діяльності та інспекційного обстеження, проведеного комісією.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2017 року Рівненська АЕС почала «холодні» випробування Комплексу по переробці радіоактивних відходів.

Відео дня

Читайте такожПрезиденти Енергоатома та Westinghouse обговорили стан впровадження американського ядерного палива на українських АЕС

У квітні 2017 року Кабмін затвердив проекти таких комплексів для інших станцій компанії "Енергоатом" - на Запорізькій та Хмельницькій АЕС. Вартість будівництва комплексу на Запорізькій АЕС становить 662,1 млн грн, а на Хмельницькій – 1,164 млрд грн. Введення в дослідну експлуатацію комплексу на ЗАЕС заплановано на цей рік, а на ХАЕС – на 2021 рік.

Дані комплекси будуть мати установки з вилучення радіоактивних відходів, установки по сортуванню і дезактивації відповідних матеріалів, а також установки для вимірювання активності, пресування, фрагментації і спалювання.

Довідка УНІАН. Рівненська атомна електростанція (АЕС) розташована на північному заході Рівненської області в місті Кузнецовськ. На РАЕС експлуатується чотири енергоблоки сумарною потужністю-2 835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 тис. кВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 тис. кВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 2004 року.