Фото с сайта ГП НАЭК

Про це йдеться у його листі на ім’я прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, який є у розпорядженні редакції  УНІАН.

Голова «Енергоатому», зокрема, повідомляє, що все майно, що йому належить, знаходиться в його оселі, а також «в банківській комірці зберігається 20 тис. євро, а на картковому рахунку зберігається 50 тис. грн».

Свою вимогу він пояснює тим, що  переслідування його та його родини з боку силових органів, що велися за часів Януковича, досі тривають. Також у листі наведені приклади тиску на нього та очільників АЕС: «обласні управління СБУ тероризують генеральних директорів АЕС вимогами підняти данину щонайменше з урахуванням офіційного рівня інфляції в Україні, курсу долара та GDP».

Відео дня

Недашковський також інформує прем’єр-міністра, що за його підписом «до правоохоронних органів направлена численна кількість звернень з повідомленням про злочини чи пропозиціями дати правову оцінку. Всі вони залишились без уваги». Тому, на його думку, поточна діяльність силових структур має на меті «отримати масив інформації і сформувати так звану «папку Остапа Бендера для Корейка»  з метою продати злочинцям доведений до товарного вигляду компромат».

Джерела в Кабінеті міністрів пов’язують емоційність листа президента «Енергоатому» із нещодавньою перевіркою ГПУ та тиском на енергетиків з боку силових структур щодо посилення залежності від Росії щодо постачання енергоносіїв та електрики.

Нагадаємо, минулого тижня у «Енергоатомі» відбувся обшук представниками Генеральної прокуратури, під час якого вилучені контракти із Westinghouse, ТВЕЛ та СхідГЗК. 

Президент «Енергоатому» вимагає для себе персональної майнової люстрації

Президент «Енергоатому» вимагає для себе персональної майнової люстрації

Президент «Енергоатому» вимагає для себе персональної майнової люстрації