"Олександр Рєпкін та директор FCH JU Барт Бєбюк на міжнародному форумі "ЄС - УКРАЇНА" у Києві / фото УНИАН

У листопаді 2018 року організація Європейської Комісії "ВОДЕНЬ ЄВРОПА" (урядовий європейський підрозділ - HYDROGEN EUROPE) прийняла Енергетичну Асоціацію "Українську Водневу Раду" та її президента Олександра Рєпкіна у постійні члени представників Країн Європи. Важливим є той факт, що це перший випадок, коли приймають організацію не від країни-члена Європейського Союзу.

"Українська воднева рада, як енергетичний міст з України до Європи" - саме таку ідею я закладав, створювавши першу в Україні  Водневу енергетичну асоціацію. Рівно рік тому ми почали цікавитися водневою енергетикою. І за рік досягли значних результатів. "Українська Воднева Рада" стала першою організацією, прийнятою в структури Європейської комісії, від країни, яка не є членом Європейського союзу. Ми пишаємося тим, що в Європі починають сприймати Україну як країну з величезним енергетичним потенціалом впровадження сучасних енергетичних технологій”, - зазначив Рєпкін.

17-18 листопада 2018 року представники України в складі офіційної делегації "Української Водневої Ради" вперше взяли участь в засідання "HYDROGEN EUROPE" та "FCH JU" разом з провідними гравцями світової енергетичної галузі, яке проходило в будинку Євроейської Комисмїї в Брюсселі. Слід зазначити, що до складу "Fuel cells and Hydrogen" і "Hydrogen Europe" входять такі промислові гіганти як: Michlelin, Air Liquide, ALSTOM, Toyota, SHELL, BALLARD, General Electric. (Загальною капіталізацією понад трильйон євро). 

Відео дня

З метою підтримки форуму "Україна - ЄС" та розвитку видновлюваної енергетики в Україні, Олександр Рєпкін запросив до України керівника FCH JU - Барта Бєбюка, який презентував Українську Водневу Раду та розповів про водневі проекти в Європі ( з річним інвестиційним бюджетом 1,5 мільярда євро).

Загальний бюджет на реалізацію проектів в Європі вже обчислюється мільярдами євро, а до 2020 року промислова потужність водневої енергетики лише для балансування енергосистеми Європи оцінюється у більше тисячі терават.

Також Олександр Рєпкін і представники європейского водневого бізнесу планують організувати профільний енергетичний форум в Києві в травні 2019 року, на який будуть запрошені представники міжнародних інвестиційних компаній, виробники енергетичних рішень і представники ЄС.  Також Олександр Рєпкін планує організувати перший Український відновлювальний форум поза межами України, у Німеччині, а саме під час проведення найбільшої у світі виставки водневих технологій.