Дмитро Медведєв / REUTERS

Україна може залишитися країною-транзитером російського газу в Європу після 2019 року.

Про це заявив голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв.

За його словами, РФ готова експортувати паливо українською ГТС, але для цього мають бути виконані умови, суть яких зводиться до вигідного Кремлю залагодження конфліктних стосунків між "Нафтогазом" і "Газпромом". "Якщо коротко, це врегулювання відносин між зацікавленими компаніями, вигідні економічні та комерційні параметри угоди", - сказав Медведєв. І додав, що іншою важливою умовою є стабільна політична обстановка в Україні.

Відео дня

Читайте такожВтрата активів "Нафтогазу" в Криму: РФ відмовилася визнавати рішення Гаазького арбітражу

Як повідомлялося, в перший день березня стало відомо, що "Нафтогаз" виграв арбітраж у Гаазі про визнання РФ винною у втраті компанією активів через анексію Криму. Міністерство юстиції Росії відмовилося визнавати це рішення на підставі нібито відсутності в Гаазького суду повноважень на розгляд подібних позовів.

Тим часом виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що заборгованість російського "Газпрому" перед українським "Нафтогазом" зросла майже на $ 200 мільйонів. Причиною цього він назвав невиконання росіянами рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма про виплату $ 2,56 млрд Україні. "Ми змусимо "Газпром" виконати рішення арбітражу в транзитній справі і заплатити нам $ 2,6 млрд плюс відсотки, яких за рік набігло майже $ 200 млн", - заявив Вітренко.