Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в січні-березні 2019 року сплатила до бюджету близько 29,5 мільярда гривень податків і зборів, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте такожСуд відмовив "Нафтогазу" у стягненні 6,6 мільярда з Кабміну

"За оперативними даними, в січні-березні 2019 року група "Нафтогаз" сплатила до державного та місцевих бюджетів близько 29,5 мільярда гривень податків і зборів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Повідомляється, що надходження від підприємств групи становлять близько 14% сукупного доходу державного бюджету за перший квартал 2019 року.

Для порівняння, прес-служба зазначає, що в бюджеті на 2019 рік було закладено 19 мільярдів гривень для Національної служби здоров'я на первинну медичну допомогу та 55 мільярдів гривень на субсидії для населення.

Як повідомляв УНІАН, "Нафтогаз України" у 2018 році сплатив до державного бюджету 137,8 мільярда гривень податків та дивідендів, що на третину більше, ніж у 2017 році.

У 2017 році "Нафтогаз" сплатив до держбюджету понад 107,3 мільярда гривень податків і дивідендів.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.