Ілюстрація REUTERS

Близько 200 шахтарів вугільних підприємств західної України зібралися біля будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Вони вимагають у держави виплатити борги щодо зарплати і купувати їх вугілля.

Про це повідомляє Обозреватель.

За словами гірників, їм не виплатили зарплату за березень і квітень. Крім цього є проблеми з реалізацією вугілля. За інформацією від народного депутата Михайла Бондаря, раніше все вугілля ЛВБ купувало підприємство Держвугілляпостач, але після появи структур Кропачова ситуація різко змінилася.

Відео дня

"Держвугілляпостач купувало раніше те вугілля, яке добували на підприємствах ЛВБ і реалізовувало на "Центренерго". На жаль, зараз Держвугілляпостач цього не робить, віддали це якимось приватним структурам так званого наглядача Кропачова. Ці приватні структури теж спочатку брали львівське вугілля, а тепер мовчать. Вугілля накопичується на складах, і крім цього у шахтарів немає грошей за свою реалізовану продукцію", – підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, на початку 2018 року державна компанія "Центренерго" заявляла про готовність викуповувати все вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну. У листопаді народний депутат Михайло Бондар заявив, що через бізнесмена Віталія Кропачова державні шахти втрачають 1,6 млрд гривень.