Коболєв анонсував нове рішення щодо цін на газ / фото УНІАН

Глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв анонсував нове рішення, яке, за його словами, допоможе українцям "не платити більше" за газ.

"Зимою потреба в газі стрімко зростає, і він зазвичай дорожчає. Літом потреба падає і він дешевшає. Це правда. Починаючи від травня цього року побутові споживачі України бачать у власних платіжках переваги ринкових цін на газ. Завдяки тому, що ціна визначається ринком, блакитне паливо для українців подешевшало вже на 25% від зимового рівня. А зараз ціни нижчі, ніж були рік тому. А тут ще й американський LNG посилив свої конкурентні переваги на європейскому ринку - що кардинально протирічить російським тезам про його начебто "високу ціну", - написав Коболєв у Facebook.

Читайте такожУкраїна отримуватиме газ із Румунії (схема)

Відео дня

У серпні 2019 року залежно від надавача послуг та відстані його до газосховища (в тариф входить вартість за транспортування) вартість газу для населення становить від 6167 грн до 6789 грн. 

"Що буде далі? Біржові прогнози вказують на те, що в холодні місяця ціна газу збільшуватиметься. Від ринкових цін за законом залежить і наша відпускна ціна. Що ж робити, щоб не платити більше? Чи є вихід? Вихід є. Ми пробили бюрократичні стіни завтовшки за Велику Китайську і готові вже завтра запропонувати вам нове рішення. Стежте за новинами з внутрішнього газового фронту", - заінтригував Коболєв.