В

Президент ВАТ «Лукойл» Вагіт Алекперов заявив, що ціна на нафту досягла дна. Про це 21 квітня повідомляє РИА Новости.

«Я вважаю, що вона досягла свого дна з однієї причини: та активність звертання бурових не демонструється - реально ціна тисне на ринок», - пояснив він, виступаючи на міжнародній конференції з нафти в Техасі.

Алекперов зазначив, що видобуток нафти в Росії може скоро стабілізуватися й у середньостерміновій перспективі - трохи знизитися. За його словами, відбудеться падіння видобутку в Західному Сибіру та в Поволжі, але в міру розробки арктичних родовищ знову спостерігатиметься зростання.

Відео дня

Читайте такожКувейт заявив про відкриття чотирьох нових родовищ нафти

Після введення найбільших запасів в Арктиці Росія знову вийде в лідери з виробництва нафти», - сказав він.

Із початку квітня ціни на нафту підскочили на 15 відсотків і знову знаходяться в районі максимумів з початку року. Аналітики, поза тим, оцінюють імовірність нового падіння досить високо, оскільки пропозиція, як і раніше, перевищує попит.

Раніше заступник міністра фінансів Росії Максим Орєшкін заявив, що ризики зниження ціни на нафту до 40 доларів за барель є, і вони дуже сильні.

"Ризики є, тому що ми бачимо, що й у березні пропозиція на ринку зросла, і запаси продовжують зростати, можна багато перераховувати - навіть такі речі, як подальше збільшення в Лівії, може призвести до серйозних викривлень. І так надлишок є, й він може розширитися, і тоді цінами важко буде втриматися", - додав він.