Ілюстрація REUTERS

Польща завершує побудову першої в країні установки для осушення газу на тлі побоювань, що росіяни можуть навмисно зіпсувати якість блакитного палива.

Читайте такожУ Росії розповіли, коли запрацює "Північний потік-2" - РосЗМІ

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Відео дня

За словами президента Польської нафтогазової компанії (PGNiG) Петра Возняка, Польща готова до можливих перешкод з постачаннями газу з Росії. В ефірі телеканалу TVP Info Возняк запевнив, що у зв'язку з цим у польських сховищах накопичено відповідні запаси природного газу.

Він також повідомив, що у Польщі завершується будівництво установки для осушення газу.

"Польща готується до такої ситуації, як у 2016 році, коли росіяни пустили воду на газ, зробивши його непридатним. У нас в Польщі ще не було такої установки, найближча така установка осушення газу - в Німеччині", - сказав Возняк.

Він додав, що цю інвестицію мають завершити в середині грудня.

Голова PGNiG нагадав, що 1 січня 2020 року завершується договір на транзит газу між Україною і Росією, що означає припинення транспортування блакитного палива через територію України. Потім у травні закінчується договір на транзит Польщею по газопроводу "Ямал-Європа".

Возняк також запевнив, що вже в новому році компанія PGNiG має багато замовлень на прийняття скрапленого природного газу.

Нагадаємо, днями Польща оголосила про намір розірвати Ямальський контракт з "Газпромом".