Ілюстрація REUTERS

Посол Білорусі в Росії Володимир Семашко та голова правління "Газпрому" Олексій Міллер підписали протокол про порядок формування цін при постачанні природного газу в січні та лютому майбутнього 2020 року.

Читайте такожЛукашенко знову доручив знайти альтернативу російській нафті

Про це інформує РБК з посиланням на повідомлення на сайті компанії.

Відео дня

"Сторони також уклали додаткові угоди про продовження до 2021 року строку дії контрактів на постачання газу до Білорусі та його транспортування через територію республіки. Контрактні обсяги постачання та транзиту у 2020 році збережено на рівні 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Напередодні, 30 грудня, лідери Росії та Білорусії Олександр Лукашенко і Володимир Путін провели телефонні переговори, в ході яких домовилися, що влада обох країн підготують проміжний варіант умов поставок нафти та газу тільки в тому разі, якщо суб'єкти господарювання не зможуть домовитися про постачання ресурсів до 1 січня.

Раніше Лукашенко зазначав, що Мінськ готовий купувати російський газ по 200 доларів, а нафту - 63 долари за барель.

На початку жовтня голова Міненерго Білорусі Віктор Каранкевич заявив, що Мінськ може знизити імпорт російського газу до 2020 року у зв'язку із запуском першого блоку Білоруської атомної електростанції. За його словами, обсяг постачання може бути нижче того обсягу, який, як очікувалося, буде спожитий у 2019 році (в районі 20 мільярдів кубометрів газу).