Гончарук: за грудень люди отримали ціну в платіжках до 30% меншу / фото УНІАН

За січень і лютий українці повинні отримати знижені суми в платіжках за теплопостачання, так само, як отримали за грудень, написав на своїй сторінці в Facebook прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Читайте такожУкраїнцям запропонують новий продукт, який дозволить зафіксувати ціну на газ: деталі

«У січні і лютому люди повинні також отримати знижену вартість платіжок, як і в грудні. Зараз 143 підприємства здійснили перерахунок у 21 області та місті Києві. Як результат - за грудень люди отримали ціну в платіжках до 30% меншу. Проте опалювальний сезон ще триває», – написав він.

Відео дня

За словами Гончарука, в січні і лютому місцевій владі ще належить докласти зусиль, щоб українці платили менше за тепло, оскільки ціна на газ зараз нижча, ніж була в минулому опалювальному сезоні.

«Всі необхідні механізми для цього уряд надав місцевій владі. Об'єктивно зараз ціна газу нижче, ніж в аналогічний період минулого року. Зокрема, це результат прозорого ринкового ціноутворення», - зазначив Гончарук.

Прем'єр також закликав місцеву владу активно долучитися до процесу зниження вартості тепла в містах.

Як повідомляв УНІАН, у січні Гончарук заявив, що теплопостачальні підприємства здійснили перерахунок нарахувань споживачам за тепло і гарячу воду у бік зниження, до 30%, у 124 містах України.

24 грудня Кабмін надав можливість теплопостачальним підприємствам зменшити діючі тарифи на тепло залежно від ринкових цін на газ.