Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор / REUTERS

Мексика, після початкових сумнівів, приєдналася до домовленості країн ОПЕК+ про скорочення обсягів видобутку нафти з метою підтримки світових цін на цю сировину.

Згода Мексики була отримана завдяки посередництву президента США Дональда Трампа, повідомив президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор у п'ятницю, 10 квітня, у Мехіко, передає DW.

Читайте такожНова угода ОПЕК+ відкине нафтовидобуток Росії на рівень 17-річної давності

Відео дня

За його словами, Мексика погодилася скоротити видобуток нафти на 100 тисяч барелів на добу. Вона відмовилася скорочувати обсяги на 400 тисяч барелів, пославшись на те, що вона тільки нещодавно з великими труднощами наростила виробництво нафти.

Зі свого боку Трамп обіцяв скоротити обсяг нафтовидобутку в США ще на 250 тисяч барелів на добу, повідомив Лопес Обрадор.

Учасники ОПЕК+ Росія і Саудівська Аравія тільки напередодні в результаті багатогодинних переговорів погодилися скоротити виробництво нафти в травні і червні на 10 млн барелів на добу. Це становить приблизно 10 відсотків світового нафтовидобутку.

Для укладення остаточної домовленості країнам ОПЕК+ бракувало згоди Мексики. Поки неясно, чи задовольняться інші держави ОПЕК+ скороченням нафтовидобутку в тому обсязі, у якому пропонує Мексика.