REUTERS

Світові ціни на нафту у вівторок демонструють помірно негативну динаміку на тлі даних Американського інституту нафти (API) про зниження запасів у США, яке виявилося помірнішим, ніж прогнозували аналітики, свідчать дані торгів.

Читайте такожСвітовий банк підвищив прогноз цін на нафту

Станом на 08.31 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,15% — до 45,16 долара за барель. Вересневі ф'ючерси на нафту марки WTI подешевшали на 0,19% — до 42,84 долара за барель, передає РИА Новости.

Відео дня

При цьому під кінець попередньої торгової сесії, відразу після виходу даних API, ціни опускалися до рівня в 44,14 долара за барель Brent, що є мінімумом з 10 травня, і 42,36 долара за барель WTI, що є мінімальним значенням з 20 квітня.

Вторинні дані API вказали на те, що запаси нафти в США впали на 827 тисяч барелів за тиждень, що завершився 22 липня. Аналітики, у свою чергу, очікували скорочення запасів на 2,3 мільйона барелів. Запаси бензину при цьому знизилися на 423 тисячі барелів, у той час як аналітики очікували зростання на 36 тисяч барелів.

Пізніше в середу будуть опубліковані дані статистики щодо комерційних запасів нафти в США, виключаючи стратегічний резерв, за тиждень, що завершився 22 липня. За прогнозами експертів, показник знизився на 2,257 мільйона барелів, або на 0,4%, до 517,24 мільйона барелів.