REUTERS

Світові ціни на нафту торгуються без єдиної динаміки в очікуванні зустрічі міністерської моніторингового комітету ОПЕК+, повідомляє Прайм.

"За станом на 08:31 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,05%, до 56,40 долара за барель. Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI зростала при цьому на 0,14%, до 50,62 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМЕА збільшило прогноз попиту на нафту до дворічного максимуму

Відео дня

Ринок чекає зустріч міністерського моніторингового комітету, заплановану на п'ятницю, 22 вересня

ОПЕК та низка країн, що не не входять до організації, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року. У травні термін його дії був продовжений на дев'ять місяців - до кінця березня 2018 року.

Для контролю за дотриманням угоди і вироблення рекомендацій з корегування її умов був створений міністерський моніторинговий комітет, який збирається раз на два місяці. До нього входять представники Саудівської Аравії, Венесуели, Кувейту, Алжиру, Оману і Росії. За виконанням угоди стежить також технічний комітет, що складається з експертів країн міністерського комітету. Він збирається кожен місяць. У засіданнях також бере участь генсек ОПЕК Мохаммед Баркиндо.

Пізніше у п'ятницю також будуть опубліковані дані Baker Hughes, a GE Company (BHGE) по динаміці числа бурових установок у США за тиждень. За підсумками що завершився 15 вересня робочого тижня число бурових установок у США зменшилася на вісім штук, або на 0,85%, до 936 одиниць. У річному вираженні кількість бурових установок зросла на 430 штук, або в 1,85 рази.