Антимонопольний комітет України переніс розгляд справи, порушеної щодо основних операторів ринків нафтопродуктів за фактом різкого підвищення роздрібних цін на бензин, на два тижні.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі АМК.

У повідомленні наголошується, що підставою для цього стала необхідність опрацьовування значного обсягу інформації, яка надійшла від операторів ринку на подання про попередні висновки у справі.

Відео дня

Відповідачами у справі виступають ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна», ПП «ОККО-нафтопродукт», ТОВ «Континент Нафто Трейд», ТОВ «Альянс Холдинг» і СП ТОВ «Кершер».

Як відомо, 4 січня ц.р. АМК почав розслідування діяльності ПП «ОККО-нафтопродукт», ТОВ «Континент Нафто Трейд», ТОВ «Альянс Холдинг», ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна» і ТОВ «ТНК-ВР Коммерс» на предмет дотримання вимог конкурентного законодавства під час ціноутворення на пальне.

За попередніми даними фахівців АМК й експертів ринку ціни, встановлені на бензин марки А-95 і А-92, є економічно необгрунтованими і виходять за межі рекомендованої ціни, яка щодекади розраховується експертно-аналітичною групою Міністерства енергетики і вугільної промисловості.

Враховуючи обсяги прибутків відповідачів, розмір штрафу для кожного з них може становити до 10% річного доходу, який становить від 300 млн. грн. до 900 млн. грн.