Протягом жовтня буде експортовано 14,9 тис. МВт-г електричної енергії / фото УНІАН Володимир Гонтар

Сьогодні, 1 жовтня 2020 року, ДП «НАЕК «Енергоатом» вперше здійснило експортну поставку виробленої українськими АЕС електричної енергії до Молдови. До цієї країни протягом жовтня буде експортовано 14,9 тис. МВт-г електричної енергії.

Молдова стала для підприємства новим та перспективним напрямком експортних поставок електричної енергії. Цей перший крок буде слугувати налагодженню довгострокового співробітництва, що сприятиме надійному енергозабезпеченню суміжних з Україною країн у південно-західному напрямку.

Читайте такожПроект розпорядження уряду про передачу функцій з управління НАЕК "Енергоатом" передано на розгляд Кабміну

Відео дня

Водночас, ДП «НАЕК «Енергоатом» опрацьовує додаткові можливості експорту власної продукції до країн північної Європи та Прибалтики.

25 вересня 2020 року Енергоатом-Трейдинг реалізував на ТБ «Українська енергетична біржа» 14,9 тис. МВт-г електроенергії базового навантаження за середньозваженою ціною 1017 грн/МВт-г (без ПДВ).

Період відпуску/відбору електричної енергії: 1– 31 жовтня 2020 року.

Відповідно до контракту, ця електроенергія призначена для подальшого продажу та/або постачання за межі України. При цьому, покупець повинен самостійно забезпечити доступ до міждержавних перетинів.