Фото ua.depositphotos.com

У Маріуполі Північна екологічна фінансова корпорація NEFCO, муніципалітет і меткомбінат "Азовсталь" групи "Метінвест" підписали договір про реалізацію інвестпроекту з модернізації систем централізованого теплопостачання.

Цей проект дозволить забезпечити жителів Лівобережного району міста якісним теплоносієм. Так, "Азовсталь" подаватиме вторинну пару з мереж підприємства на котельню "Маріупольтепломережі". А котельня у зворотний бік направить конденсат, що утворився з цієї пари, розповів виконувач обов'язків генедиректора, директор з технології та якості МК "Азовсталь" Дмитро Зотов. 

Читайте такожУ Києві подешевшало опалення: пощастило мешканцям будинків 462"Проект наближає Маріуполь до європейських стандартів енергоефективності та якості надання муніципальних послуг", - заявив Вадим Бойченко, Маріупольський міський голова.

Відео дня

Посол Швеції в Україні Тобіас Тіберг висловив сподівання, що стратегічне рішення спільно працювати над питанням енергоефективності дійсно виправдає себе. "Для України це не тільки питання клімату, а й національної безпеки", - зазначив він.

Зазначається, що для реалізації проекту планується монтаж паропроводу та конденсатопроводу між комбінатом "Азовсталь" та міською котельнею. Підприємство планує поставляти місту 4 тис. 258 тонн пари на місяць.