energynews.com.ua

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Чернівецькій області, відвідав об'єкт компанії "Укргідроенерго" Дністровську гідроакумулюючу електростанцію.

Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України.

Президент оглянув будівництво другої черги Дністровської ГАЕС і залишився задоволений результатами роботи "Укргідроенерго" - відзначили в "Укргідроенерго".

Відео дня

"Повне будівництво Дністровської ГАЕС забезпечить підвищення надійності енергопостачання та розширить експортні можливості енергосистеми держави. Є можливість підтримувати якісну електроенергію в Молдову і в Румунію", - зазначив Володимир Зеленський.

Дністровська ГАЕС є невід'ємною складовою частиною енергетичної стратегії держави до 2030 року. Під час відвідування електростанції Зеленський оглянув три працюючих гідроагрегати та монтажні зони, де будують другу чергу Дністровської ГАЕС у складі четвертого гідроагрегата. Закінчення будівництва 4-го гідроагрегата другої черги Дністровської ГАЕС заплановано на IV квартал 2020 року.

"Цього року ми плануємо до Дня енергетика зробити перший пуск агрегату. І в першому півріччі наступного року здати його в промислову експлуатацію", – зазначив генеральний директор" Укргідроенерго" Ігор Сирота.

"Укргідроенерго" є ключовим учасником ринку електроенергії для забезпечення поставок електроенергії населенню в ранковий і вечірній час-пік.

"Укргідроенерго" закінчило перше півріччя 2020 р. з чистим прибутком 1,3 млрд грн і заплатило до бюджету 1 млрд грн дивідендів. Інші державні компанії енергетичного сектора показують негативні результати. Збиток "Укренерго" склав 18 млрд грн за перше півріччя 2020 р., збиток НАЕК" Енергоатом "- 2,65 млрд грн, збиток "Центренерго" - 493 млн грн.