Зеленський підписав закон про виробництво біометану \ Фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо розвитку виробництва біометану.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

"Закон № 1820-IX закладає фундамент для виробництва, використання біометану, а також його експорту в країни ЄС", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Для цього передбачається: відповідна термінологія; можливість верифікації очищеного біогазу (біометану), фізико-хімічні характеристики якого мають відповідати вимогам нормативно-правових актів на природний газ; видача гарантії походження на обсяг виробленого біометану; введення реєстру виробництва та споживання біометану.

Читайте такожПриродний газ в Україні можуть замінити новим видом газу, який вдвічі дорожче

Зазначається, що розробка реєстру виробництва і використання біометану та співпраця з подібними реєстрами країн ЄС є потенційною можливістю продажу іншим країнам біометану, підтвердженого гарантією походження.

"На виконання закону Держенергоефективності вже працює над розробкою порядку функціонування реєстру біометану", - додали в прес-службі відомства.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила закон, який необхідний для розвитку ринку біометану, 21 жовтня.

Для цього було внесено зміни до закону "Про альтернативні види палива", оскільки виникла необхідність визначити термін "біометан" і встановити законодавчі основи для створення і функціонування його реєстру в Україні.