Ілюстрація REUTERS

У шести офісах Deutsche Bank, у тому числі у штаб-квартирі банку у Франкфурті, проходять обшуки в рамках справи про відмивання грошей. Розслідування пов'язане з "панамським досьє", повідомили в прокуратурі Німеччини.

Читайте такожDeutsche Bank планує вивести з Лондона €450 мільярдів активів через Brexit

Як заявляє прокуратура, два співробітники банку допомагали клієнтам створювати офшорні фірми, щоб відмивати гроші, отримані злочинним шляхом, пише агентство Блумберг. Імена цих працівників не називаються, відомо лише, що підозрюваним 50 і 46 років.

Відео дня

В обшуках задіяні 170 поліцейських, співробітників прокуратури та податкових інспекторів, повідомляє Рейтер. Вони вилучають паперові документи й електронні носії інформації.

У Deutsche Bank підтвердили проведення обшуків і повідомили, що банк надає повне сприяння слідству, пише Російська служба Бі-бі-сі.

В основу розслідування лягли дані з "панамського архіву" - в 2016 році в пресу потрапили мільйони документів панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, що викривають десятки відомих людей, включаючи декількох діючих і колишніх лідерів країн, у спробах відмивання грошей.

Після новин про обшук акції Deutsche Bank на біржі у Франкфурті подешевшали більш ніж на 3%.

Нагадаємо, "панамське досьє" було опубліковано в квітні 2016 року Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ). Досьє являє собою 11 млн конфіденційних документів панамської фірми Mossack Fonseca, які свідчать, що компанія допомагала клієнтам відмивати гроші, уникати санкцій і ухилятися від податків.

У документах фірми згадуються 72 колишніх і діючих керівники різних держав і урядів, а також багато інших відомих персон і компаній.