Розмір інвестицій на кожну окрему компанію становитиме 5-20 млн дол. / фото УНІАН

Інвестиційний фонд Horizon Capital інвестує 200 млн дол. в українські експортно-орієнтовані компанії, повідомили УНІАН у прес-службі Національної інвестиційної ради.

Читайте такожГройсман назвавши Україну вигідним об'єднання об'єктом для інвестицій

Як відзначається, під час засідання Національної інвестради України в Давосі (Швейцарія) компанія Horizon Capital зібрала орієнтований на Україну фонд Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III) в 200 млн доларів, у створенні якого взяли участь нові і вже існуючі приватні та інституційні інвестори.

Відео дня

"Перевищивши свою першочергову мету в 150 млн дол., EEGF III став найбільшим за останні десять років фондом прямих інвестицій в Україну", - йдеться в повідомленні.

Метою Фонду є підтримка експортно-орієнтованих українських компаній, що працюють у сфері IT, сільського господарства, легкої промисловості та виробництва продуктів харчування. Згідно з інформацією інвестради, Фонд також має намір інвестувати в компанії, що працюють в сегментах e-commerce, охорони здоров'я, фармацевтики, споживчих товарів і фінансових послуг. Розмір інвестицій на кожну окрему компанію становитиме 5-20 млн дол., які будуть інвестовані в наступні два-три роки.

"Якірним інвестором Фонду став Western NIS Enterprise Fund, також в EEGF III є залучені кошти ЄБРР, FMO, IFC, PROPARCO, DEG, IFU. Крім того, третина фонду становили кошти фондів, сімейних офісів та інших приватних інвесторів", - наголошується в повідомленні.

Станом на зараз, EEGF III провів шість інвестицій, п'ять із них - в українські експортно-орієнтовані підприємства, які швидко розвиваються. Фонд став першим фондом Horizon Capital, який інвестує в IT та експортно-орієнтовані підприємства: перший Emerging Europe Growth Fund I в розмірі 132 млн дол. і другий - 370 млн дол. у 2008 році інвестував в українські бізнеси, які фокусуються на внутрішньому ринку.

"Успішне завершення процесу залучення інвестицій в EEGF III та суттєве перевищення нашої первісної мети - це потужний сигнал про наявність величезних можливостей в Україні для тих інвесторів, які дивляться далі медійних заголовків», - цитує прес-служба засновника і головного виконавчого директора Horizon Capital Олену Кошарну.

Довідка УНІАН. Національна інвестиційна рада є консультативно-дорадчим органом при президентові України, в який входять представники українського уряду та понад 20 великих міжнародних компаній. Головою Національної інвестиційної ради є президент України. Перше засідання ради відбулося у Києві 25 травня 2018 року, друге - у Давосі (Швейцарія) 23 січня 2019 року.