Ілюстрація / REUTERS

500 найбагатших людей Землі втратили 2,1% свого колективного багатства лише за понеділок. Причиною стало найбільше падіння акцій США в цьому році. 21 учасник індексу Bloomberg Billionaires Index втратив мільярд доларів або більше через те, як інвестори відреагували на загострення напруги між США і Китаєм.

Про це пише Bloomberg, додаючи, що засновник Amazon Джефф Безос зазнав найбільших втрат. Його багатство скоротилося на 3,4 мільярда доларів через падіння акцій його онлайн-платформи роздрібної торгівлі. Але він все одно лишається найбагатшою людиною у світі зі статком в розмірі 110 мільярдів доларів.

Читайте такожВ Україні почали торгувати облігаціями уряду США

Відео дня

Втрати стали різким поворотом для найбагатших людей світу, які до цього часу спостерігали стабільне зростання. Інші сили теж нашкодили доходам впродовж останніх тижнів. Еліти Гонконгу відчувають біль через дев’ять тижнів протестів, які заблокували фінансові вузли міста, створивши тиск на економічне зростання й обваливши ціни на місцеві акції. Загальні статки 10 найбагатших магнатів, які отримають доходи від компаній, які торгують акціями на біржі в Гонконзі, обвалилися на 19 мільярдів доларів з 23 липня.

Однак, навіть після втрат у понеділок 500 людей індексу Bloomberg контролюють майже 5,4 трильйона доларів. А це на 11% більше, ніж вони мали станом на перше січня цього року.