Нацбанк не бачить проблем з погашенням зовнішніх боргів / фото УНІАН

Національний банк України не бачить проблем з погашенням зовнішніх боргів України до кінця року, навіть якщо в цей період не буде нової програми з Міжнародним валютним фондом.

Читайте такожНацбанк не очікує традиційних для осені потрясінь на валютному ринку

Про це заявив журналістам заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Відео дня

«Порівняно з минулим роком ситуація набагато краща. Зараз на рахунках уряду більше двох мільярдів доларів і десятки мільярдів гривень, - сказав Сологуб. - Жодних проблем з фінансуванням до кінця цього року Міністерство фінансів не має».

За його словами, з цієї ж причини ситуація на світових фінансових ринках обійшла Україну стороною, оскільки наша країна практично виконала програму запозичень.

«Без програми з МВФ ми можемо пройти, але програма МВФ є дуже важливою для ціни запозичень», - додав заступник голови НБУ, зазначивши, що багато країн з найгіршими параметрами, ніж Україна, залучають ресурси за нижчою ціною.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. у рамках чинної програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

За підсумками травневої місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.