Гончарук розраховує на нову програму з МВФ до кінця року / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук сподівається досягти серйозного прогресу в переговорах щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом під час візиту місії МВФ, яка прибуде до Києва за два тижні.

Читайте такожМВФ покращив прогноз зростання економіки України

Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

«Наші міністри весь тиждень перебували в Сполучених Штатах і продовжували працювати з колегами з Міжнародного валютного фонду над новою трирічної програмою для України. Домовились про те, що за два тижні колеги з Міжнародного валютного фонду з візитом у відповідь приїдуть знову до України. Я дуже сподіваюсь, що під час їхнього повторного візиту ми таки досягнемо прогресу й зможемо чітко сказати, що наприкінці цього року ми отримаємо цю програму», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 до 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться найближчими тижнями.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, Україна проситиме МВФ про нову програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility) обсягом близько 10 млрд дол. строком від 2 до 4 років.