Дефіцит Пенсійного фонду покриють з бюджету / фото УНІАН

Бюджет Пенсійного фонду України (ПФУ) на 2020 рік становитиме 448,61 мільярда гривень, з них 146,83 мільярда гривень - дефіцит фонду, який буде покриватися за рахунок коштів державного бюджету.

Читайте такожПонад третина українських пенсіонерів отримує менше ніж 2 тисячі гривень

Про це сказано в прийнятому 24 січня постанові Кабінету міністрів, текст якого розміщений на урядовому порталі.

Відео дня

Як йдеться в документі, власні доходи ПФУ затверджено на рівні 301,779 мільярда гривень.

Що стосується видатків бюджету фонду, то 308,67 мільярда гривень власних коштів ПФУ буде спрямовано на пенсійне забезпечення осіб, пенсії яким призначено відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Ще 2,77 мільярда гривень спрямують на виплату пенсій, призначених відповідно до інших законодавчих актів в частині розміру пенсії, на яку особа має право відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". На пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу в частині розміру пенсії із солідарної системи відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачено 6,42 мільярда гривень.

Фінансування адміністративних витрат, пов'язаних з виконанням функцій, покладених на органи Пенсійного фонду України, становитиме 5,35 мільярда гривень.

З коштів держбюджету, що спрямовуються на покриття дефіциту фонду, на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, направлять 123 мільярди гривень.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 1 грудня минулого року зросли розмір прожиткового мінімуму та мінімальна пенсія. Зокрема, прожитковий мінімум для працездатних осіб зріс на 95 гривень - до 2102 гривень, мінімальна пенсія - на 74 гривні, до 1638 гривень.