Ілон Маск / REUTERS

Статки засновника компанії Tesla Ілона Маска всього за годину зросли на $2,3 млрд завдяки зростанню у ціні акцій компанії.

Про це пише Bloomberg.

Акції Tesla виросли на 12% (до $649 за акцію) після того, як компанія повідомила, що її прибуток в четвертому кварталі 2019 року виявився вищим від прогнозів. На тлі цього статки Маска, якому належить приблизно п'ята частина акцій компанії, зросли приблизно до $36 млрд. На момент закриття торгів вартість акцій Tesla знизилася до $580,99.

Відео дня

Читайте такожВартість акцій Tesla вперше в історії перевищила $500

Відповідно до звітності компанії, її виручка за цей період зросла до $7,4 млрд. Це лише на 2% більше, ніж за аналогічний період минулого року, але значно більше, ніж очікувалося ($7 млрд). Чистий прибуток компанії в четвертому кварталі минулого року склав $105 млн. У порівнянні з четвертим кварталом 2018-го вона знизилася на 25%, але компанія прибуткова другий квартал поспіль.

Крім того, Tesla повідомила, що поставки нового позашляховика Model Y почнуться до кінця цього кварталу - раніше, ніж планувалося.

Зараз ринкова вартість компанії перевищує $100 млрд. Ілон Маск отримає близько $346 млн, якщо ринкова капіталізація Tesla протягом декількох місяців буде вище $100 млрд. $346 млн - перший транш винагороди на загальну суму $2,6 млрд.