Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації України анонсувало запуск національної онлайн-платформи для підприємців "Дія.Бізнес". Про це сказано на Telegram-каналі програми "Дія".

Читайте такожКабмін почав кампанію з виведення ринку праці з тіні

"Ми прагнемо розвивати українське підприємництво. Тому створюємо зручний і корисний продукт для малого і середнього бізнесу - Національну онлайн-платформу для підприємців "Дія.Бізнес ", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, завдяки новій онлайн-платформі можна відкрити і закрити СПД, знайти перелік сервісів та програм підтримки від держави, а також отримати професійні консультації щодо бізнесу.

"На онлайн-платформі кожен власник малого і середнього бізнесу знайде важливу інформацію: ідеї, цікаві кейси, перелік сервісів та програм підтримки від держави, а також зможе отримати професійні консультації щодо бізнесу. Це лише частина масштабного національного проекту з розвитку інноваційного підприємництва. Наступний крок - відкриття консалтингових зон для малого і середнього бізнесу", - анонсували в Мінцифри.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 6 лютого запустив мобільний додаток «Дія» в рамках реалізації проекту «Держава в смартфоні».

На першому етапі користувачі зможуть за допомогою програми пред'являти посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію автомобіля в смартфоні.

На березень Мінцифри за допомогою програми планує надати українцям доступ до цифрових паспортів, студентських квитків та полісів страхування автомобілів.

Станом на 21 лютого мобільний додаток «Дія» вже завантажили більше 1,5 млн українців.