Кабмін перевірить витрати низки міністерств / фото УНІАН

Кабінет міністрів України під час сьогоднішнього засідання прийняв розпорядження про проведення у 2020 році огляду видатків державного бюджету країни в окремих сферах.

Читайте такожУ Мінфіні назвали причини невиконання держбюджету

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який присутній на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

Як сказано в тексті опублікованого депутатом розпорядження, огляд запропоновано провести низці міністерств (освіти та науки; розвитку громад і територій; охорони здоров'я; соціальної політики; закордонних справ; культури молоді та спорту; енергетики та захисту навколишнього середовища; інфраструктури), Держагентству автомобільних доріг ("Укравтодор"), Державній судовій адміністрації та Національній академії наук.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства фінансів, державний бюджет України у 2019 році виконано з дефіцитом у розмірі 78,050 млрд грн, що на 32% вище дефіциту за попередній рік.

Держбюджет України за січень 2020 року отримав 50,726 млрд грн доходів, що на 7% нижче показника за аналогічний період минулого року і на 21,5% нижче в порівнянні з плановим показником.

Головною причиною відставання від плану за доходами у Мінфіні назвали суттєві зміни макроекономічних показників, включаючи вищий обмінний курс гривні, нижчий обсяг імпорту і нижчі ціни на газ.

Держбюджет на 2020 рік передбачає доходи в розмірі 1,096 тлрн грн, витрати - 1,182 трлн грн, граничний рівень дефіциту у 94,3 млрд грн, граничний обсяг держборгу у 2,363 трлн грн.